75 jaar vrijheid!

Ook de inwoners van Lemele zijn daar dankbaar voor en realiseren zich dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat velen hun leven ervoor hebben gegeven.

Jaarlijks staan we daar op 4 mei bij stil rond het monument voor Vrede en Vrijheid, waar te lezen is:
Het is aan ons om hen te gedenken die in de strijd voor de vrede hun leven verloren. Het is aan ons om met elkaar te werken aan een wereld van vrede en vrijheid voor iedereen. Laat de hoop op die wereld niet verloren gaan!
Helaas moest deze bijeenkomst, juist in dit jubileumjaar, afgelast worden in verband met de Corona-regelgeving.
In samenspraak met het 4 mei Comité Ommen is besloten alle herdenkingen in de gemeente overdag, zonder publiek te laten plaatsvinden en te laten filmen door Vechtdal Leeft tv.

In Lemele was dat rond half elf. Er werden twee kransen gelegd bij het monument voor Vrede en vrijheid. Door wethouder Ko Scheele namens de gemeente Ommen en door Gerrit Jan Hallink namens de bevolking van Lemele.
Het was een bijzonder sobere herdenking. Gelukkig hadden heel veel gezinnen in Lemele en wijde omgeving de vlag halfstok gehangen om zo hun verbondenheid te laten zien met hen die voor onze vrijheid gevallen zijn.

Alle herdenkingen uit de gemeente Ommen, inclusief de toespraak van burgemeester Hans Vroomen, zijn terug te zien via het Youtube-kanaal van Vechtdal Leeft tv en via Ziggo kanaal 43; https://www.youtube.com/user/Ommenleeft