Toerisme

Lemele (Nedersaksische uitspraak: Leemle) is een prachtig dorp in de gemeente Ommen in de Nederlandse provincie Overijssel, gelegen aan de voet van de Lemelerberg. De naam Lemele is afgeleid van het leem dat vroeger in en om de Lemelerberg werd gevonden. Uit vondsten bij afgravingen is gebleken dat al 2000 jaar voor het begin van onze jaartelling mensen rond de Lemelerberg woonden. En dat is niet voor niets!

U kunt zich volop vermaken in en rondom Lemele.

Echt Lemele

Lemels feest

Om de 2 jaar, in het oneven jaar, staat Lemele op z’n kop. Een feest van ongekende grootte en mogelijkheden. Het feest is bedoeld om de hechtheid van de dorpsbewoners te versterken, maar u bent als bezoeker van harte welkom tijdens de optocht. Deze telt vele prachtig uitgedoste wagens met een verscheidenheid van muzikale ondersteuning. Daarnaast zijn er diverse sportieve activiteiten en is er volop gezelligheid in het dorp!

Oud-Hollandse markt

Elk jaar in juli/augustus wordt het centrum van Lemele omgetoverd tot een grote markt. Diverse kramen, van verse kniepers tot vlees van de BBQ, maar ook van houten speelgoed tot een kofferbakverkoop, zijn een kleine greep uit het aanbod. Er zijn verschillende demonstraties over hoe het leven er vroeger uit zag en kinderen zijn van harte welkom om mee te doen. De gezelligheid wordt versterkt door diverse muzikale optredens waarbij men op het terras, onder het genot van een drankje, van kan genieten.

Oud en Nieuw

Inmiddels is het Oud & Nieuw Feest in Lemele ook een begrip geworden buiten het dorp. Men komt van ver om de gezelligheid op te zoeken. De carbid installaties worden geladen, er is snert en er zijn drankjes om u warm te houden. U bent van harte welkom!

Zaal Dijk

Zaal Dijk is dé uitgaansgelegenheid voor voornamelijk jongeren uit de omgeving van Lemele. Iedere zaterdagavond barst hier het feest los met verschillende bekende artiesten. Daarnaast verhuurt Zaal Dijk haar zalen voor feesten en bruiloften.

Beleef de natuur

Wandelen

De Lemelerberg is een attractie voor velen. Er zijn diverse wandelpaden over en om de berg. Maar ook wandelen langs de Regge kan vanuit Lemele. Deze rivier heeft de afgelopen jaren een transformatie doorlopen, waarbij de natuur voorop staat. En wist u dat een deel van het Pieterpad door Lemele loopt? De overzichtelijke Vechtdalwandelkaart met routes kunt u kopen bij het Theehuis bovenop de Lemelerberg en bij camping de Lemeler Esch en Erve Aaftink. Kosten zijn €5.95.

Fietsen

Verken een afwisselend landschap van rivieren, bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Fietsen in Overijssel heeft een uitgebreid fietsnetwerk en heel veel aansprekende fietsroute. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een smaakroute of laat het aan het toeval over. In het Vecht- en Reestdal hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. U vindt de routes online of bij de Tourist Info Punten in het Vechtdal.

Aan ’t Zandeinde

Sinds 1997 biedt Zorgboerderij “Aan ’t Zandeinde” mensen met een hulpvraag de mogelijkheid voor dagbesteding en/of (logeer)opvang op de boerderij. Een aantal dagen of dagdelen per week ben je op onze boerderij en kan je meewerken als hulpboer(in) of deelnemen aan speel/leeractiviteiten.

Eten en drinken

Café Restaurant de Driesprong

Café restaurant de Driesprong is gevestigd in Lemele. Bij café restaurant de Driesprong kunt u terecht voor een lekker kopje koffie, een hapje van de lunch of diner kaart, bij mooi weer kunt u lekker genieten op het grote terras. Ook voor een feestje, vergadering, buffet, koffietafel of catering bent u bij ons aan het goede adres. bekijk onze site voor de mogelijkheden.

Pitch&Putt Golf

Pitch&Putt Golf is golf voor iedereen. Dit maakt Pitch&Putt Golf uniek, want ook zonder golfervaring, mag je er golfen. De golfbaan bestaat uit een kleine 18-holes en is voor elk niveau een uitdaging. Van de afslag tot de vlag, varieert de lengte van de holes tussen 30 en 90 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden, is het spel geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

De Imminkhoeve

Voor zowel een lunch als een heerlijk diner kunt u terecht in het Grand Café/restaurant van het Landhuis hotel van Imminkhoeve. Daar staat goed en gezond eten op nummer 1. De chef-kok en souchef heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Hun specialiteiten van streekgebonden seizoensproducten vallen altijd goed in de smaak. Natuurlijk zijn speciale dieetwensen geen enkel probleem.

Overnachten

Erve Aaftink Recreatie

Erve Aaftink recreatie biedt drie verschillende mogelijkheden; een gezellige camping, een grote groepsboerderij en een sfeervol familiehuis. Deze drie “afdelingen” zijn volledig van elkaar gescheiden, met eigen voorzieningen en veel eigen ruimte. Als centrale voorzieningen zijn er een bescheiden zwembad en een speeltuin. Dankzij de kleinschaligheid en het agrarische verleden van Erve Aaftink heerst er een prettige, gastvrije plattelandssfeer waar u zich al snel helemaal thuis zult voelen.

Boscafé Natuurcamping de Lemeler Esch

Verborgen aan de voet van de Lemelerberg vindt u de mooiste plekjes en huisjes om vakantie te vieren. Van royale kampeerplaatsen voor de echte kampeerders tot luxe safaritententen, Trek-Ins en andere natuurhuisjes voor wie geen eigen kampeermiddel heeft, maar toch het kampeergevoel wil beleven. Omdat wij geen vaste plaatsen bieden, maar alleen toeristisch kamperen, heerst hier nog het echte ouderwetse kampeergevoel, maar wel met het comfort van nu. Bij ons komt u even helemaal tot rust!

Barg Willem

Barg Willem is een uniek gelegen Bed & Breakfast. De locatie, zo halverwege De Lemelerberg, doet  “on Nederlands” aan. Het is een mooie accomodatie met ruime gastenkamers en u beschikt over een eigen badkamer. Deze mooie plek met anderen delen, dat was het idee om een B&B te beginnen. Gasten zich zelf laten zijn en gasten de gelegenheid geven, er even heerlijk tussen uit te zijn, daar doen we het voor.

De Eskamp

De familie ’t Hart heet u van harte welkom op het mooiste plekje in heel Salland. Aan de rand van de Lemeleberg, op slechts 5 autominuten van het mooie stadje Ommen ligt onze camping en groepsaccommodatie. Ouderwets gezellig en gemoedelijk, niet dat drukke en massale, aldus onze bezoekers en gasten. Uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, senioren die rust en ruimte zoeken, trekkers en natuurliefhebbers.

De Olde Lucashoeve

Natuurkampeerterrein “De Olde Lucashoeve”, aan de voet van de Lemelerberg, is een goed geoutilleerde camping met 30 stroompunten (6 Ampère), drie watertappunten, een modern toiletgebouw met een wasmachine en een droger en gratis wifi. Geniet van onze gastvrijheid, de rust en de ruimte en de prachtige natuur op onze camping en in de directe omgeving. Zoek je eigen plekje!

De Imminkhoeve

De Imminkhoeve is een vakantieoord in Overijssel en staat al 45 jaar voor het verzorgen van vakanties voor iedereen die extra zorg en aandacht nodig heeft. Wij geloven in een plek waar ieder mens welkom is, waar iedereen zichzelf kan zijn en samen plezier en ontspanning beleeft. We verwelkomen groepen ouderen, mindervaliden, gezinnen, koppels en alleengaanden. Bij Imminkhoeve vindt u een huiselijke en gemoedelijke sfeer. Heeft u speciale zorg of hulpmiddelen nodig? Wij zorgen ervoor.