Onderwijs

cbs Ichthus
Korteveldseweg 4
8148RE Lemele
Tel: 0572-331472
E: info@ichthuslemele.nl
website: www.ichthuslemele.nl

Cbs Ichthus staat middenin het dorp Lemele aan de voet van De Lemelerberg. De school maakt deel uit van de Lemelse leefgemeenschap. Vanuit de dorpse geborgenheid leren kinderen dat ze wereldburgers zijn met verantwoordelijkheid voor elkaar en hun omgeving. De Lemelerberg is hun achtertuin waar ze spelen en leren, daarom speelt de natuur een belangrijk onderdeel in projecten. Op cbs de Ichtus wordt er gewerkt volgens een continuerooster en nieuwe voorzieningen maken het aanbod nog breder.

Kerkweg 1A
8148 PX Lemele
0572 330163
Website: www.doomijn.nl

Kinderdagverblijf

De gezelligheid van het dorp en de warmte van een kleine, vertrouwde omgeving. Je vindt het in onze opvang. Ons vaste team maakt een echt thuis van deze fijne plek. En omdat we maar één verticale groep (0-4 jaar) hebben, krijgt ieder kind de aandacht die het verdient.

Naast aandacht krijgen de kinderen bij ons veel meer. Leuke uitjes bijvoorbeeld. Want in en rond Lemele is veel te zien en te beleven. We zitten immers midden in de natuur. Zo wandelen we vaak naar het speelbos op de Lemelerberg, om te hollen of om samen te picknicken. En op de zorgboerderij kijken we graag naar biggetjes en konijntjes. Groene vingertjes en modderhandjes krijgen ze in onze eigen groentetuin. Leerzaam én leuk. Overigens zitten we ook heel dichtbij Ballorig in Nijverdal en bij Ommen, waar we best eens een ijsje eten. Oh, en is het weer wat minder, dan valt er binnen ook genoeg om te ontdekken. Daar zorgen wij voor.

Buitenschoolse opvang

Lekker druk doen of juist wat rustig rondhangen. In onze kleinschalige locatie gaat het hand in hand. We zitten namelijk in een bibliotheek die grenst aan een schoolplein. Een fijne combinatie waardoor ieder kind zich thuis voelt.

De één gaat het liefst alleen op ontdekking en de ander verkent de wereld graag samen met de groep. Alles kan en alles is mogelijk. Natuurlijk is samen spelen reuze gezellig. We overleggen dan ook steeds met elkaar wat we gaan en waar we naar toe gaan. Gaan we binnen creatief aan de slag met verrassende thema’s, zoals de seizoenen, kunst en feestdagen of gaan we lekker naar buiten om daar de wereld te verkennen? We zitten vlakbij het speelbos en de natuur van de Lemelerberg. Super spannend! En een uitstapje naar het dorp en de supermarkt is minstens zo leuk. En leerzaam bovendien. Met pannakooi, klimrekken en knikkerbanen op het schoolplein is het dichtbij trouwens ook fijn om buiten te zijn. Zo wandelen we samen door het jaar. Met plannen en ideeën van de kinderen zelf, want zij geven richting aan wat we doen en wat er gebeurt. Dat is leuk voor ieder kind en leuk voor de groep.