Op vrijdag 5 april jl. heeft Kunst Na Arbeid uit Lemele haar jaarlijkse concert gegeven bij Zaal Dijk in
Lemele. Ook dit jaar was de belangstelling weer erg goed, de zaal was tot de laatste stoel gevuld.

Het concert werd geopend door voorzitter Hanneke Scholten die iedereen van harte welkom heette. Dit jaar staat het orkest voor het eerst onder leiding van onze nieuwe dirigent Maikel Kremer. Het programma werd geopend met een mooi koraal. Waarna het orkest samen met 4 leerlingen het bekende liedje “Ladada” van de Nederlandse zanger Claude uitvoerde. Het afgelopen jaar zijn in samenwerking met de Ichthus school in Lemele door leden van KNA een aantal introductielessen verzorgd, de introductielessen zijn afgesloten met een optreden voor alle ouders.
Na het optreden met de leerlingen is het programma vervolgd met nummers als “Music Xperience, Pirates of the Carribbean en Bolero”.

Ook dit jaar zijn er drie leden gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap van KNA. Louise de Lange en Arjan Stirtjan zijn gehuldigd voor hun 40 jarig lidmaatschap. Zowel Louise als Arjan hebben in de 40 jaar naast het musiceren bij de fanfare in het bestuur gezeten en hun steentje bijgedragen aan de vele acties. Herman Klein Horsman is gehuldigd voor zijn 60 jarig lidmaatschap, een geweldige mijlpaal. Herman heeft zich in de breedste zin van het woord ingezet voor KNA maar ook voor vele andere muziekverenigingen in de omgeving. Zo was hij jaren lang instructeur van de drumband van KNA, maar ook bij Polyhymnia in Lemelerveld was hij als instructeur te vinden. Vanwege zijn tomeloze inzet voor KNA is Herman vrijdagavond benoemd als erelid van KNA. Alle 3 jubilarissen hebben naast alle mooie woorden een speldje en oorkonde ontvangen van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) voor hun jarenlange betrokkenheid bij KNA. Het laatste nummer voor de pauze, opgedragen aan Herman, was “Highland Cathedral”, een typisch
schots nummer met een doedelzak die werd bespeeld door Hans Hoekman uit Ommen.

Na de pauze werd het programma vervolgd met bekende in het gehoor liggende nummers zoals; “Moment for Morricone, Miracle, Strauss Party en Boney M Superhits”. Het publiek werd de hele avond meegenomen met een pakkende aankondiging van de muziekstukken door onze trouwe ladyspeaker Jenneke van Doesburg.
KNA kan terugkijken op een goed verlopen en zeer geslaagd concert.

Wil jij ook onderdeel zijn van zo’n leuke club schroom niet, kom op dinsdagavond eens kijken bij de wekelijkse repetitie en geeft je op, dan kun jij volgend jaar ook met ons mee doen!