Beste vrijwilliger,

Het is goed om uit te leggen hoe we de vrijwilligers-app gebruiken. In deze app zetten we specifieke hulpvragen of belangrijke mededelingen. Op dit moment zijn het vooral materiële zaken die dringend nodig zijn en dat werkt geweldig. Ik begrijp echter ook dat velen van jullie andere hulp willen bieden en dat ook hebben aangegeven. Op dit moment is dat nog net even te veel van het goede. De mensen moeten eerst wennen aan de nieuwe situatie. De emoties komen nu een beetje los. Dit weekend komen er weer nieuwe vluchtelingen bij. Ook dat geeft weer commotie.
Zodra wij weten welke behoefte er meer is, dan zetten we dat echt in de vrijwilligers-app. Maar ook daarvoor geldt dat we de bewoners niets gaan opdringen. Ze willen namelijk ook zaken gewoon zelf doen en dat is ook prima.
We hebben op dit moment een paar actieve groepen waar u zich voor kunt aanmelden als u dat nog niet gedaan hebt:
• De vervoerspoule: af en toe moet een bewoner naar de tandarts, opticien of ziekenhuis. Dan wordt een beroep gedaan op de vervoerspoule. Heb je een eigen auto en wil je af en toe een keer meerijden en je hebt je nog niet opgegeven, doe dat dan op bij: Henry Krijt 06 108 82 321;
• We hebben een taalclub. Zij geven Nederlandse les aan kinderen en straks ook aan volwassenen. Heb je ervaring met lesgeven en je nog niet opgegeven, doe dat dan bij: Ria Dekker 06 543 859 17;
• We hebben een (sport) activiteiten poule. Dat komt nu een beetje los. De eerste kinderen krijgen training op de voetbal. Over andere sportactiviteiten zijn we nog aan het nadenken. Er is behoefte aan Yoga. Dat proberen we nu te organiseren. We willen nog niet te hard van stapel lopen dus pakken we onderwerp voor onderwerp op. Wil je hier bij helpen en je hebt je nog niet opgegeven, doe dat dan bij:
Adri Pouw 06 102 017 65;
• We hebben een kledingbank. In eerste instantie voor de eerste behoefte als mensen hier aan komen na een lange vermoeiende reis. Hoe en of we het structureel willen doen, wordt nog over nagedacht. Wil je daarbij helpen en je hebt je nog niet opgegeven, doe dat dan bij:
Jantien Tempert 06 526 339 56;

Overige activiteiten zoals invullen receptietaken, helpen in de huishouding, praat- en wandelgroepen etc. zullen zeker ingevuld worden, maar dat kan nog een paar weken duren. We wachten daarbij ook op de Gemeente Ommen die de ‘vaste’ bezetting nog moet inregelen.

Dank voor uw geduld en uw bereidheid om zodra het nodig is mee te helpen!