Op vrijdag 31 maart jl. heeft Kunst Na Arbeid uit Lemele haar jaarlijkse concert gegeven bij Zaal Dijk in Lemele. Ook dit jaar was de belangstelling weer erg goed, de zaal was tot de laatste stoel gevuld.

Het concert werd geopend door voorzitter Hanneke Scholten die hierbij iedereen van harte welkom heette. Dit jaar stond het orkest voor het laatste onder leiding van Gert Wagenaar. Verder was er aandacht voor de drumband van KNA die helaas vorig jaar naar een periode van meer dan 50 jaar is gestopt. Gelukkig hebben een aantal drummers de stap gewaagd om de overstap te maken naar het orkest, waardoor op het gebied van percussie dit een enorme boost heeft gekregen. Maar ook dank aan de drummers en leiding die tot het laatste volle inzet hebben getoond voor de drumband van KNA.

Met aandacht voor het door Chantal Hendriks geschilderde achtergrond van de Lemelerberg kon het concert beginnen. Het eerste nummer op het programma was “Song of Adoration”; waarna er een gevarieerd programma volgde. In het nummer “S.A Rythem”; ondersteunde het orkest het jeugdlid Siem. In dit nummer speelde de kleindochter van Gert Wagenaar en ladyspeaker Jenneke ook mee, een leuke verrassing. Ook bij dit concert werd elk nummer door ladyspeaker Jenneke van Doesburg voorzien van een pakkende aankondiging.

Voor de pauze werden er drie leden gehuldigd voor hun lidmaatschap van KNA. Als eerste werd Amanda Schuurman gehuldigd voor haar 12,5 jarig lidmaatschap. Erik Jansen en Johnny Kelder zijn allebei gehuldigd voor hun 40 jaar lidmaatschap. Amanda, Erik en Johnny zijn zeer trouwe leden en hebben hun steentje bijgedragen aan KNA. Muzikaal maar ook bij acties, feestjes of bestuursfuncties hebben ze hun medewerking verleend.

Na de pauze werd het programma door het orkest vervolgd met bekende in het gehoor liggende nummers van The Beatles, Danny Vera en Toto. Het nummer waarmee het concert werd afgesloten was “Song for Her”; dit speciale nummer had Gert uitgekozen voor zijn vrouw Jeanet . Na dit laatste nummer werd er door de voorzitter stil gestaan bij het afscheid van Gert Wagenaar als dirigent van KNA. Gert heeft ruim 14 jaar bij KNA gedirigeerd, er kan teruggekeken worden op een goede samenwerking op zowel muzikaal als sociaal vlak. Na de voorzitter hebben de leden van het orkest ook nog iets van zich laten horen. In een ABC’tje werden door de leden van het orkest gevleugelde uitspraken en leuke anekdotes over Gert benoemd.

KNA kan terugkijken op een mooi en geslaagd concert. Op naar 2024 met een nieuwe dirigent, nieuwe leden…. maar natuurlijk ook ons jaarlijkse concert. Schroom niet, kom op dinsdagavond eens kijken bij de wekelijkse repetitie en geeft je op, dan kun jij volgend jaar mee doen met ons concert en lid worden van een leuke club met muzikanten.