3FM Serious Request The Lifeline loopt dit jaar door Lemele!
Op maandag 23 december tussen 12.00 en 14.00 lopen Mark en Rámon van 3FM door Lemele, om zo aandacht te geven aan ‘moderne slavernij’ en geld daarvoor in te zamelen. Gedwongen prostitutie is een van de vele schrijnende voorbeelden van mensenhandel. Andere voorbeelden zijn arbeidsuitbuiting en onder dwang stelen, smokkelen of bedelen. De wereldwijd 25 miljoen slachtoffers van deze ‘moderne slavernij’ worden uitgebuit, vernederd en onderdrukt.
De drie dj-teams zetten mensenhandel op de kaart door van Zeeland naar Groningen te lopen. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. De dj’s leggen samen bijna 500 kilometer af.
De opbrengst gaat naar psychologische hulp voor de slachtoffers en voorlichting met als doel mensenhandel te voorkomen en herkennen.
Iedereen die wil, kan door middel van een eigen actie, geld inzamelen.
 
Belangrijk is, dat iedereen die in actie komt, zijn/haar actie aanmeld via 3fm.nl/kominactie. Op deze manier kan 3FM precies zien hoeveel acties er zijn, en krijgt iedere actie zijn eigen pagina. Hier kunnen mensen direct op doneren, en deze is te delen via alle (sociale) kanalen. Via deze pagina kan je eventueel ook logo’s en andere materialen downloaden voor posters en dergelijke. De opbrengst van de actie kan na afloop ook via deze pagina direct gedoneerd worden. 
Zou je jouw actie ook willen aanmaken via 3fm.nl/kominactie?