Kunst & Cultuur

De C.V.L. heeft ten doel te werken aan vorming en ontwikkeling van haar leden op het terrein van nationale en internationale maatschappelijke vraagstukken. En het stimuleren tot maatschappelijke betrokkenheid en het verstevigen van de onderlinge contacten. Onze bijeenkomsten worden gehouden op de derde woensdag van de maand om 20.00 uur in de Schakel.

Contact: Christen Vrouwengroep Lemele Secretariaat G. Dijk

Wij zijn “De Bargzangers”, een vrijetijdskoor bestaande uit mannen, dat zingen hoog in het vaandel heeft staan met liederen die voor een ieder prettig in het gehoor liggen. Ons repertoire bestaat vooral uit zeemansliederen, maar we zingen ook “Oud-Hollandse” liederen. Alhoewel de leden uit de regio komen, is Lemele de vestigingsplaats van onze vereniging. Lemele ligt in de gemeente Ommen, aan de voet van de Lemelerberg. Vandaar onze naam “De Bargzangers”. Wij treden o.a. op in verzorgings-instellingen, bejaarden tehuizen en natuurlijk op markten, braderieen en festivals.

Contact:
info@barzangers.nl
http://www.bargzangers.nl

In samenwerking met Landstede Ommen/Lemele bieden wij alle basisschoolkinderen diverse activiteiten aan, zoals o.a.: Groen- en doen; Timmeren; Knutselen; Smikkelclub; Keramiek (kleien). Op deze manier leren kinderen spelenderwijs over de natuur, vogelhuisjes maken en koken.

Contact:
Marielle Munnik of Renate Ooster
Tel: 06-2349595 / tel 06-30851695

Het oranje comité Lemele dat bestaat uit vrijwilligers uit Lemele en omstreken, organiseren in het kleine maar leuke dorp aan de voet van de lemelerberg verschillende activiteiten voor jong en oud. Elk jaar wordt er stil gestaan bij de verjaardag van de koning op 27 april met verschillende leuke activiteiten. Eén keer in de twee jaar staat het gezellige dorp in het teken van één groot feest, het LEMELSFEEST! Het feest waar door vele buurten al maanden naar uit wordt geleefd om het wel bekende lemelsfeest bokaal in de wacht te slepen. Buurten strijden in deze feestweek van 4 dagen tegen elkaar. In het jaar dat er geen feest is worden er andere activiteiten georganiseerd.

De vereniging, opgericht in 1946, bestaat uit een fanfare en een drumband in de A-sectie, d.w.z. ongestemd slagwerk. Het is een actieve vereniging die regelmatig meewerkt aan concerten, optochten, serenades en kerkdiensten. Het motto is gezamelijk muziek maken in een relaxte sfeer. U kunt altijd vrijblijvend langskomen bij een van de repetities.

Contact:
Secretaris
info@knalemele.nl
http://knalemele.nl

Protestantse Gemeente Lemele. Iedere zondagochtend zijn er kerkdiensten in de Ichthuskerk. In maanden april t/m oktober om 09.30 uur en in de maanden november t/m maart om 10.00.

Contact:
http://www.ichthuskerk-lemele.nl

Deze stichting is in 1997 opgericht door een aantal in de historie van Lemele geïnteresseerde inwoners. De doelstelling van onze stichting is het bewaren van de historie van Lemele. Dit is een breed gebied: van oude werktuigen en gereedschappen tot documenten. Hiervoor is al een grote verzameling bij elkaar gebracht.

Contact:
http://www.lemelsarfgoed.nl

Op 29 februari (!) 1984 is deze club officieel opgericht. MC Salland heeft zich de laatste jaren tot een regionale club ontwikkeld waarvan de leden uit de wijde omtrek afkomstig zijn. Motorrijden is bij de club één van voornaamste bezigheden. Er worden regelmatig mooie toertochten uitgezet. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen in het clubhuis, deze is elke zondagavond geopend van 18.30 tot 22.30 uur, gevestigd aan de Kingmaweg ten zuiden van Lemele.

Contact:
http://www.motorclub-salland.nl