AED

AED’s rondom Lemele zijn op onderstaande adressen te vinden. Deze locaties vallen binnen de 6 minuten cirkel en zijn 24 uur bereikbaar.
Een overzicht met alle locaties van de AED’s is te vinden op de plattegrond opgesteld door de EHBO Ommen.

Meer informatie kunt u vinden op de site van KNV EHBO Ommen.

Kosterswoning de Schakel

Pitch & Putt

Berg en Bos

Fokkert Lemele BV

Zaal Dijk

Imminkhoeve

SC Lemele

Tempert Zandeinde

Lemeler Esch

Theehuis De Lemelerberg

Roggestraat

Ds Berkhofweg

Wat te doen in het geval van een hartstilstand

Bij spoedgevallen bel je 112. Bijvoorbeeld in een levensbedreigende situatie zoals een hartstilstand. Alarmcentrale 112 is de meldpost voor ambulance, brandweer en politie. Als je in een geval van een hartstilstand belt, vermeld dan de volgende informatie:

  • De plaats waar je bent
  • Dat je een ambulance nodig hebt
  • Dat het om een hartstilstand gaat
  • Het adres waar je bent
  • Blijf kalm

In een 6 minuten zone wordt in een geval van een hartstilstand meteen 112 gebeld. De meldkamercentralist stuurt vervolgens twee ambulances uit. Daarna krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een SMS-bericht. Een aantal krijgt de opdracht om naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren. Een aantal krijgt de opdracht de dichtstbijzijnde AED te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan. De SMS wordt gestuurd naar meerdere burgerhulpverleners, zodat de kans groter is dat een van hen in de gelegenheid is om hulp te bieden en er dus niet alleen voor staat.

Deze informatie is geheel overgenomen van de site: www.6minuten.nl

Lees nog veel meer nuttige tips en informatie over dit onderwerp op deze site.

Als je na het volgen van de AED-cursus als burgerhulpverlener geregistreerd wil worden, dan kun je jezelf aanmelden op www.hartslagnu.nl. Op deze website vind je de voorwaarden voor aanmelding.