Activiteiten

Lemels feest

Om de 2 jaar, in het oneven jaar, staat Lemele op z’n kop. Een feest van ongekende grootte en mogelijkheden. Het feest is bedoeld om de hechtheid van de dorpsbewoners te versterken, maar u bent als bezoeker van harte welkom tijdens de optocht. Deze telt vele prachtig uitgedoste wagens met een verscheidenheid van muzikale ondersteuning. Daarnaast zijn er diverse sportieve activiteiten en is er volop gezelligheid in het dorp!

Oud-Hollandse markt

Elk jaar in juli/augustus wordt het centrum van Lemele omgetoverd tot een grote markt. Diverse kramen, van verse kniepers tot vlees van de BBQ, maar ook van houten speelgoed tot een kofferbakverkoop, zijn een kleine greep uit het aanbod. Er zijn verschillende demonstraties over hoe het leven er vroeger uit zag en kinderen zijn van harte welkom om mee te doen. De gezelligheid wordt versterkt door diverse muzikale optredens waarbij men op het terras, onder het genot van een drankje, van kan genieten.

Oud en Nieuw

Inmiddels is het Oud & Nieuw Feest in Lemele ook een begrip geworden buiten het dorp. Men komt van ver om de gezelligheid op te zoeken. De carbid installaties worden geladen, er is snert en er zijn drankjes om u warm te houden. U bent van harte welkom!

Zaal Dijk

Zaal Dijk is dé uitgaansgelegenheid voor voornamelijk jongeren uit de omgeving van Lemele. Iedere zaterdagavond barst hier het feest los met verschillende bekende artiesten. Daarnaast verhuurt Zaal Dijk haar zalen voor feesten en bruiloften.

Wandelen

De Lemelerberg is een attractie voor velen. Er zijn diverse wandelpaden over en om de berg. Maar ook wandelen langs de Regge kan vanuit Lemele. Deze rivier heeft de afgelopen jaren een transformatie doorlopen, waarbij de natuur voorop staat. En wist u dat een deel van het Pieterpad door Lemele loopt? De overzichtelijke Vechtdalwandelkaart met routes kunt u kopen bij het Theehuis bovenop de Lemelerberg en bij camping de Lemeler Esch en Erve Aaftink. Kosten zijn €5.95.

Fietsen

Verken een afwisselend landschap van rivieren, bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Fietsen in Overijssel heeft een uitgebreid fietsnetwerk en heel veel aansprekende fietsroute. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een smaakroute of laat het aan het toeval over. In het Vecht- en Reestdal hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. U vindt de routes online of bij de Tourist Info Punten in het Vechtdal.

Aan ’t Zandeinde

Sinds 1997 biedt Zorgboerderij “Aan ’t Zandeinde” mensen met een hulpvraag de mogelijkheid voor dagbesteding en/of (logeer)opvang op de boerderij. Een aantal dagen of dagdelen per week ben je op onze boerderij en kan je meewerken als hulpboer(in) of deelnemen aan speel/leeractiviteiten.

Pitch & Putt

Pitch&Putt Golf is golf voor iedereen. Dit maakt Pitch&Putt Golf uniek, want ook zonder golfervaring, mag je er golfen. De golfbaan bestaat uit een kleine 18-holes en is voor elk niveau een uitdaging. Van de afslag tot de vlag, varieert de lengte van de holes tussen 30 en 90 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden, is het spel geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.