Laatste Nieuws

Groencontainers en bladkorven in Lemele

Op zaterdag 25 oktober a.s. zullen de groencontainers bij de oud-papierschuur aan de Bulemansteeg staan. Inwoners van Lemele mogen hier kosteloos hun snoeiafval in deponeren. Inmiddels zijn ook de welbekende bladkorven weer in het dorp geplaatst. Deze korven zijn uitsluitend voor het storten van blad.

Datum: 20-10-2014 23:34 Bron: Lemele.info
Dag van de duurzaamheid bij groep 8 Ichthus te Lemele

Vandaag is dhr. B. Vroon bij ons op school geweest om voor te lezen uit het boek Finney geschreven door Leontien van Oranje. We hebben samen een gesprek gehad over duurzaamheid. Waar denk je aan bij duurzaamheid,en wat kun je eraan doen. De leerlingen van groep 8 konden hiervoor goede voorbeelden geven. Wees zuinig op het tropisch regenwoud, dan blijven er ook meer bijzondere dieren en planten leven. Ga je toch kappen, plant dan weer nieuwe bomen zodat er wel een bos blijft. Zet de kachel lager thuis en houdt dan de deuren dicht, anders stook je voor niets en dat kost  teveel geld en energie. Koop spaarlampen, niet te lang douchen, wees zuinig op onze Lemelerberg. Meneer Vroon, bedankt voor het voorlezen en het gesprek dat we samen hebben gevoerd.

Datum: 20-10-2014 23:31 Bron: Lemele.info
Nieuwe shirts voor SC Lemele 2

Lemele - Het tweede elftal van SC Lemele loopt de komende seizoenen er weer op en top bij. Dit is te danken door de sponsoring van Eetcafé De Driesprong uit Lemele. De spelers en technische staf bedankten de sponsor met een mooie bos bloemen en deden de toezegging dat er de nodige versnaperingen genuttigd zullen gaan worden in de plaatselijke kroeg. Lees meer >>

Datum: 19-10-2014 15:48 Bron: Vechtdalcentraal
Lemele gaat los (live on stage)

Op vrijdag 31 oktober wordt in Zaal Dijk te Lemele voor de eerste keer een lokaal muziekfestijn georganiseerd onder de titel “Lemele gaat LOS (Live On Stage)”. Aan deze avond wordt medewerking verleend door meer dan 100 muzikanten, zangers en zangeressen met één gezamenlijk kenmerk: ze hebben allemaal een band met het dorp Lemele. Er zullen optredens worden verzorgd door: de Bert Pakket Band, muziekvereniging Kunst na Arbeid, Charlotte Kleinlugtenbeld, Sharon Dijk, Muziekhandel Droog, The Flying Birds, vrijetijdskoor De Bargzangers, akoestisch duo Fortunate en de rockband Tricklebolt. Al deze deelnemers zullen afzonderlijk of in verrassende combinaties een programma neerzetten met muziek voor alle leeftijden en alle smaken, die u zeker niet mag missen. Het muziekspektakel begint om 20:00, de zaal is open vanaf 19:30 uur, en de toegang is gratis.

LEMELE GAAT LOS

Datum: 13-10-2014 20:53 Bron: Lemele.info
Nieuwe clubkampioenen dubbelspel TV Lemele 2014

Zondag 5 oktober zijn de finales van de jaarlijkse clubkampioenschappen dubbelspel  gespeeld.
Maar liefst 38 leden hebben aan dit kampioenschap deelgenomen. 
Een maand lang is er in voorrondes gespeeld om een finaleplek af te dwingen.
Vanwege het druilerige weer was de verwarmde terrasoverkapping voor de toeschouwers een plek om goed te vertoeven.
De uiteindelijke kampioenen zijn:
Heren A:         Thomas Visscher en René van der Linde
Heren B:         Jan Willem Brinkhuis en Erwin Neef
Dames A:        Hetty Pouw en Diane Bennink
Dames B:        Janneke Bouwhuis en Daniëlle van der Veen
TV Lemele kijkt terug op een geslaagd toernooi dat gespeeld is onder prettige nazomerse weersomstandigheden.

Datum: 13-10-2014 20:48 Bron: Lemele.info
Nieuwe shirts SC Lemele 2, gesponsord door Eetcafé De Driesprong.

Het tweede elftal van SC Lemele loopt de komende seizoenen er weer op en top bij! Dit is te danken door de sponsoring van Eetcafé De Driesprong uit Lemele. De spelers en technische staf bedankten de sponsor met een mooie bos bloemen en deden de toezegging dat er de nodige versnaperingen genuttigd zullen gaan worden in de plaatselijke kroeg. Eetcafé De Driesprong bedankt!

Datum: 13-10-2014 20:47 Bron: Lemele.info
Oud ijzer actie CBS Ichthus Lemele

Ruimt u de schuur of de garage binnenkort op? Staan er nog ergens oude fietsen, kruiwagens of ander oud ijzer waar u van af wilt? Van 13 t/m 17 oktober 2014 stelt de familie Scholten, Zandeinde 4 weer een container beschikbaar. U kunt daar dan dagelijks terecht om spullen in te leveren. Het mes snijdt aan twee kanten: u raakt uw oude rommel kwijt en de opbrengst komt ten goede aan de leerlingen van CBS Ichthus!

Datum: 13-10-2014 20:46 Bron: Lemele.info
Kinderboekenweek: feestje voor iedereen

Lemele - Op CBS Ichthus in Lemele hebben we donderdag 9 oktober met de gehele school de Kinderboekenweek afgesloten. Elke groep droeg een mooi verhaal voor, en we sloten af met een polonaise in het speellokaal, op het vrolijke feestlied van de Kinderboekenweek. Lees meer >>

Datum: 13-10-2014 16:45 Bron: Vechtdalcentraal