Laatste Nieuws

POPKOOR-CLINIC voor iedereen die van zingen houdt!!

Marion Mulders is ruim 2 jaar geleden aan de Zonnebloemweg van Lemele komen wonen. Inmiddels heeft u haar al op diverse locaties kunnen beluisteren; bijvoorbeeld tijdens de Kunst om Dalfsen manifestaties, waarbij zij flessen, PVC buizen, en zelfs een zaag aan het zingen kreeg! Ook is zij regelmatig te horen bij het koor van de katholieke kerk (Voices) als pianist, en als solist bij het mannenkoor De Bargzangers uit Lemele, met oa fluit en viool. Nog onlangs is ze zelf lid geworden van Polyhymnia waar ze sopraansaxofoon speelt. Een muzikale duizendpoot dus.........maar er is meer!  Afgelopen voorjaar gaf Marion Mulders een koorworkshop in het Schilderijenhuis van Kaasboerderij de Heileuver, wat een groot succes was. Door de ruime belangstelling voor deze workshop (33 inschrijvingen, uit alle windrichtingen!) kwam de dirigent op het idee om een omvangrijkere workshop aan te bieden: een clinic van 10 repetities. Er zal gewerkt worden aan een flink aantal Engels- en Nederlandstalige popsongs. Marion zal de belangstellenden laten ondervinden hoe leuk het is om in een groep te zingen, en het zal een ieder verbazen hoe snel ze koorleden dingen kan aanleren! Veel tips en trucs passeren daarbij de revue. Voorkennis voor deze clinic is niet vereist, noten lezen evenmin, kortom er is geen drempel!! De begeleiding verzorgt Marion zelf, op piano of gitaar. Iedereen die van zingen houdt, is welkom. Dus zing mee en kom naar de Heileuver!

 

Wie? Marion Mulders, musicus, koordirigent, muziekdocent 

 

Wat: 10 repetities lekker zingen onder leiding van een ervaren dirigent, en proeven van de mogelijkheden die er zijn op koorzang-gebied. Veel popmuziek (Adele, Volumia, Ilse de Lange, Anouk, Dotan, enz.) maar ook uitstapjes naar wereld- en klassieke muziek 

 

Wanneer: Dinsdag 19 januari tot en met 22 maart 2016, 20.00-22.00.  

 

Waar: Schilderijenhuis van kaasboerderij de Heileuver, Dalmsholterdijk 17 Dalmsholte (Ommen) 

 

Kosten: 7€ per avond: bij volledige deelname slechts 50€ voor 10 repetities!

 

Voor opgave en meer info: Marion Mulders

telefoon: 06-38757446 Email: mmul@xs4all.nl

Datum: 25-11-2015 21:36 Bron: Lemele.info
VOMOL groep 7 en 8

Groep 7 en 8 van basisschool Ichthus zijn vrijdag 13 november naar “De Bootsman” in Ommen geweest voor het project VOMOL. (Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer) De leerlingen van groep 7 en 8 mochten in verschillende grote voertuigen zitten en knopjes bedienen. Ook werd er goed op gewezen dat de chauffeur altijd goed in de spiegels kijkt, om te zien wat zich in en om de tractor bevindt. En is het belangrijk oogcontact te maken met de chauffeur. We hebben geleerd waar de dode hoek zit, waar je moet fietsen wanneer je zo’n voertuig tegenkomt, hoever je aan de kant moet gaan en dat het heel moeilijk is voor de chauffeur om de fietsers te zien. Het was heel zinvol om dit eens van dichtbij te ervaren. Foto`s via deze link

Datum: 15-11-2015 16:28 Bron: Lemele.info
Het Nationaal Schoolontbijt, al 12 jaar een succes!

Twaalf jaar geleden startte Het Nationaal Schoolontbijt als een proef op een paar scholen. Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten. Zo'n 2.600 basisscholen in het hele land deden mee en dat betekent dat 500.000 kinderen een ontbijtje kregen. Bakkers en supermarkten uit de buurt maakten dat mogelijk. Ook op CBS Ichthus zijn we dinsdag 10 november op school begonnen met een heerlijk gezond ontbijt. Daarna konden we met veel energie aan het werk.  De COOP uit Lemelerveld was de leverancier van de ontbijtspullen. Tevens ontvangen wij  op CBS Ichthus 21 weken lang 3 stuks fruit voor alle leerlingen. Aangevuld met lessuggesties komen de leerlingen zo meer te weten over groente en fruit. Foto`s via deze link

Datum: 15-11-2015 16:20 Bron: Lemele.info
Lokale Partij Ommen houdt inloopuurtje in Lemele

De Lokale Partij Ommen staat graag in contact met de inwoners van de gemeente en houdt daarom op maandagavond 16 november van 19.30 uur tot 20.30 uur een inloopuurtje. Dit inloopuurtje is voor alle inwoners van de gemeente Ommen die vragen, opmerkingen of suggesties hebben aangaande de Ommer politiek. Dit geldt zowel voor individuele burgers als groeperingen. Momenteel staat de begroting voor 2016 op het programma. Deze bijeenkomst zal gehouden worden in Eetcafé “De Driesprong” aan de Hellendoornseweg 1 in Lemele. Iedereen is daar van harte welkom.

 

Datum: 09-11-2015 19:25 Bron: Lemele.info
Bulps4Kids Bloembollen planten

Na de succesvolle ervaring vorig jaar met het bloembollen planten op school doen de leerlingen van CBS Ichthus te Lemele ook dit jaar mee met Bulbs4Kids en hebben we de bloembollen afgelopen donderdag in de schooltuin gepland. De schooltuin wordt in het voorjaar met de tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes opgevrolijkt als ze gaan bloeien. De bloembollen zijn onderdeel van het Bulbs4Kids lespakket, een initiatief van iBulb. Het doel van Bulbs4Kids is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de natuur. Met de bloembollen gaan de kinderen lekker buiten aan het werk in hun eigen schooltuin. Dat is gezond, leerzaam, maar ook spannend! Voor meer informatie ga naar www.bulbs4kids.com.

Datum: 09-11-2015 19:23 Bron: Lemele.info
Gezellige opening hernieuwd ‘Sportpark Zandeinde’

Zaterdag 31 oktober 2015 gaat voor SC Lemele de boeken in als een gedenkwaardige dag uit haar 50 jarige geschiedenis. Na het vieren van het kampioenschap van het vlaggenschip, en de festiviteiten rondom het 50 jarig bestaan, is het complex in juni geheel op de schop gegaan. In de zomermaanden is er door diverse bedrijven en vrijwilligers hard gewerkt om mogelijk met de start van de competitie al op de nieuwe kunstgrasvelden te kunnen spelen. Op 12 september is het complex met kunstgrasvelden uiteindelijk opgeleverd en konden er de eerste wedstrijden worden gespeeld. Het geheel was echter toen nog niet tot in de puntjes afgewerkt. Er is hierna met man en macht gewerkt om de reclameborden te bevestigen, bankjes te plaatsen en het verdere straatwerk te verfraaien. Afgelopen zaterdag kon dit resultaat gepresenteerd worden aan de leden, supporters, sponsoren en andere genodigden, tijdens de officiële opening van het sportcomplex. Voorzitter Berry Nijboer en wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen hielden een toespraak voor de vele aanwezigen, waarbij de jeugdleden, met ballon, een kring vormden om de middencirkel. De officiële openingshandeling werd verricht door een rits open te trekken van een grote opblaasbal waarna de grote tros blauw-witte ballonen het luchtruim kozen. Dit werd door het publiek met een groot applaus ondersteund en was de definitieve opening een feit. Tot slot bedankte Berry Nijboer alle vrijwilligers die hebben bijgedragen tot het tot stand komen van dit fraai gerenoveerde sportpark. Aansluitend werd de competitiewedstrijd Lemele 1 – Achilles Enschede 1 gespeeld.

Datum: 02-11-2015 19:22 Bron: Lemele.info
Elke zondag in het Boscafé: Family Sunday

Er op zondag even heerlijk tussenuit met familie om samen te genieten. Dat is het idee van Family Sunday. Naar buiten om avonturen te beleven in de natuur, knutselen met de kinderen en samen broodjes bakken bij het houtvuur. Elke zondag t/m maart is dit mogelijk in het Boscafé! Geniet van een lekkere cappuccino met een goed boek uit de boekenkast terwijl de kinderen zich vermaken in de hooischuur, buiten met natuuractiviteiten of in het Boscafé aan de knutseltafel. Aanmelden is niet nodig. Iedere zondag ligt er ook een nieuwe gratis wandelroute klaar.

Het Boscafé is elke dag van de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@lemeleresch.nl of bellen naar 0572-331241

Datum: 02-11-2015 19:19 Bron: Lemele.info
Officiële opening herinrichting ‘Sportpark Zandeinde’

Na vele jaren van overleg en vergaderen met de gemeente Ommen, gaat een reeds lang gekoesterde wens van SC Lemele in vervulling. Afgelopen zomer is het sportpark aan het Zandeinde op de schop gegaan en op zaterdag 31 oktober 2015 kunnen we het vernieuwde sportpark officieel openen.De herinrichting omvat de aanleg van een kunstgras hoofdveld en een multifunctioneel kunstgras pupillenveld. Tevens is de maatvoering van alle velden aangepast aan de geldende eisen van de KNVB zodat ook de ruimte tussen het hoofdveld en het 2e veld, het natuurgrasveld, nu aan de geldende normen voldoet. Het gehele sportcomplex is omheind met nieuw hekwerk waardoor het geheel een prachtige uitstraling heeft gekregen. Op zaterdag 31 oktober om 13.45 uur zullen we als bestuur van SC Lemele hier een feestelijk tintje aan geven. Voor de wedstrijd SC Lemele 1 – Achilles Enschede 1 zal er een officiële openingshandeling worden verricht door voorzitter Berry Nijboer en een afgevaardigde van de Gemeente Ommen. U bent van harte welkom op zaterdag 31 oktober vanaf 13.45 uur, om ons vernieuwde ‘Sportpark Zandeinde’ te komen bezichtigen!

Datum: 28-10-2015 12:45 Bron: Lemele.info