Laatste Nieuws

Infoavond uitbreidingsplan Onder Venne

Lemelerveld - Projectontwikkelaar Zonnevest houdt op donderdag 27 november vanaf 19.30 uur een informatieavond waarbij de invulling van fase 3 van het uitbreidingsplan Onder Venne in Lemele wordt gepresenteerd. De projectontwikkelaar nodigt belangstellenden en inwoners van Lemele uit om langs te komen in zaal Dijk. Het uitbreidingsplan biedt een breed scala aan mogelijkheden. Van leuke appartementen vanaf 110.000 euro tot forse twee onder één kap hoogbouwwoningen met garage vanaf 224.500 euro. Wat je... Lees meer >>

Datum: 27-11-2014 11:29 Bron: Vechtdalcentraal
Van der Linde wint Ommer dialectdictee

Ommen - André van der Linde uit Ommen heeft in de Schakel in Lemele het dialectdictee 2014 gewonnen. Geen enkele fout maakte hij bij het geven van de juiste betekenissen aan ruim veertig woorden en uitdrukkingen in het pittige, door Luuk Vogelzang geschreven verhaal. Betuun, sam, gliem?n en hulpzell?n, woorden die nauwelijks nog gebruikt worden, hij kende ze allemaal. Ook Betty Seigers uit Lemele had nul fouten maar door het minder goed beantwoorden van de aannamevraag, eindigde ze helaas op p... Lees meer >>

Datum: 26-11-2014 13:19 Bron: Vechtdalcentraal
Inschrijven voor glasvezel

Vanaf nu is het mogelijk om zich in te schrijven voor glasvezel in het buitengebied van Ommen. Stichting Vechtdal Breed is de afgelopen weken druk geweest met voorlichtingsavonden, het voeren van onderhandelingen met providers en het maken van contracten.

 

Nu is het belangrijkste moment in het traject naar de realisatie van het netwerk aan de beurt: de inschrijvingen. Van alle aansluitingen in het buitengebied moet 60% mee doen om het net aan te kunnen leggen. Hoe eerder dit percentage bereikt is des te eerder kan de schop de grond in!

 

Vanaf deze week is het mogelijk om zich daadwerkelijk in te schrijven voor snel internet. Dat kan online via de website of persoonlijk bij de ambassadeur in uw eigen buurt. Op de website www.vechtdalbreed.nl staat wie de ambassadeur is in uw buurt. Hij of zij komt graag bij u langs om u te helpen met invullen van de papieren of uw vragen te beantwoorden.

 

Waarom glasvezel?

Shoppen, een film kijken, chatten, foto’s versturen, bankieren, bestanden downloaden en informatie opzoeken. Internet speelt een steeds grotere rol in ons privé leven. Maar ook zakelijk is er grote behoefte aan snelle en betrouwbare internetverbindingen. Niets is vervelender om opdrachten van klanten te missen omdat de verbinding steeds wegvalt of een ander bedrijf met glasvezel ‘sneller werkt’. Ook scholen merken de noodzaak van een stabiele verbinding. Nu al werkt het vaker niet dan wel om ondersteunende film van bijvoorbeeld schoolTV te tonen in de les. Of het verplichte leerlingvolgsysteem is niet te gebruiken door de trage verbinding.

 

Senioren

Maar ook senioren gaan steeds meer gebruik maken van internet. Huisarts Paul Habets geeft aan dat hij natuurlijk nog altijd graag mensen echt ziet in de spreekkamer, maar veel vragen of het simpelweg doorgeven van thuis opgemeten bloeddruk of suikerwaardes kunnen ook via internet. Daarvoor hoeft men niet helemaal naar de praktijk te rijden. Straks wordt het ook mogelijk om via internet te bellen met de huisarts waarbij men elkaar ook kan zien via programma’s als Facetime of Skype. Natuurlijk kun je ook op deze wijze contact maken met de kinderen of kleinkinderen en zo op de computer of de tablet kijken naar het glunderende gezichtje van je kleinkind in Australië als hij zijn Sinterklaascadeautje uitpakt.

 

Sociaal belang

Ook voor verenigingen of kerken ligt er de mogelijkheid om via livestream mensen thuis mee te laten genieten van hun bijeenkomst of de trouwdienst van een gemeentelid. Ook mensen die fysiek niet in staat zijn om hierbij aanwezig te zijn beleven het dan wel mee en kunnen er over mee praten. De verbinding met de groep blijft zo beter in stand en mensen zullen zich wellicht minder eenzaam en afgezonderd voelen.

 

Ook voor mensen die van plan zijn om op termijn te gaan verhuizen, is het rendabel om nu wel een aansluiting te nemen. Zonder glasvezelaansluiting wordt je woning minder aantrekkelijk voor de aanstaande koper. Natuurlijk kan de nieuwe bewoner zelf nog glasvezel aan laten leggen maar dan zijn er na de koop van de woning nog wel hoge extra kosten. Is er een andere woning beschikbaar waar al wel glasvezel is dan zal dit meegenomen worden in de keuze van de koper. Vergelijk het maar met een woning die wel of niet op de riolering is aangesloten. Wel een aansluiting is normaal en heel prettig, geen aansluiting kan ook maar geeft extra ‘gedoe’.

Datum: 25-11-2014 23:31 Bron: Lemele.info
“Lemele gaat LOS” krijgt vervolg

De organisatie van het op 31 oktober in Zaal Dijk gehouden muziekfestijn “Lemele gaat LOS” heeft bekendgemaakt dat dit succesvolle evenement een vervolg gaat krijgen. Vanwege de vele positieve reacties is bij de evaluatie besloten om er een tweejaarlijks terugkerend evenement van te maken. Er is gekozen voor een min of meer vaste datum, namelijk de laatste vrijdag in de maand oktober. Dat betekent dat vrijdag 28 oktober 2016 alvast kan worden genoteerd voor de tweede editie van “Lemele gaat LOS”.

Datum: 24-11-2014 17:05 Bron: Lemele.info
Infoavond nieuwbouw Onder Venne in Lemele

Projectontwikkelaar Zonnevest nodigt belangstellenden en inwoners van Lemele van harte uit voor een infoavond met presentatie over de invulling van fase 3 op het uitbreidingsplan Onder Venne te Lemele.

De aanpak is volledig nieuw, het afsluitende deel van de wijk Onder Venne wordt volledig vraag gestuurd ontwikkeld. Het plan biedt een breed scala aan mogelijkheden. Bijvoorbeeld leuke appartementen vanaf € 110.000,-, forse twee-onder-een-kap woningen, hoogbouw met garage vanaf € 224.500,-, levensloopbestendig bouwen en wonen zonder energienota. Alles is mogelijk, wat is je woonbehoefte?

Graag horen we op donderdag 27 november a.s. om 19:30 uur bij Zaal Dijk in Lemele of we jouw woonwens kunnen realiseren. Discussieer mee over de invulling van de wijk en vraag honderduit over de bouw, de hypotheek en de toekomst van Lemele.

Informatie vooraf is verkrijgbaar bij Weenink en Jansen makelaars te Ommen 0529-451121.

Datum: 24-11-2014 17:04 Bron: Lemele.info
Lemele wint zes punten duel

Lemele - Lemele heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de zaterdag vierde klasse D. In de belangrijke uitwedstrijd bij DKB trok Lemele door twee goals van Remon Kleinlugtenbeld uiteindelijk aan het langste eind en boekte hierdoor drie belangrijke punten. Voor Lemele, dat voorafgaand aan het duel de gedeelde koploper was met 21 punten, stond vanmiddag de kraker tegen nummer drie DKB (19 punten) op het programma. Een zogeheten ?zes punten duel? in de top van het klassement wat een spannende wedstrij... Lees meer >>

Datum: 22-11-2014 16:32 Bron: Vechtdalcentraal
Schilderkunst en dialectdictee in Lemele

Lemele - Het dialectdictee dat jaarlijks door Landstede Welzijn, Historische Kring Ommen en de Bibliotheek Ommen georganiseerd wordt, isdit jaar op maandag 24 november in de Schakel in Lemele. Die avond zal duidelijk worden wie de opvolger wordt van Mevrouw Riek Warmelink uit Ommen die vorig jaar het dialectdictee foutloos invulde. Het dictee wordt dit jaar geschreven door Luuk Vogelzang uit Ommen. Het dictee heeft de schilderkunst als thema, oude meesters als Da Vinci, Breugel en Van Gogh en etens... Lees meer >>

Datum: 22-11-2014 10:16 Bron: Vechtdalcentraal
Rond de Regge weer op avontuur

Lemele - Na drie jaar heeft een aantal leden van buurtvereniging Rond de Regge toch weer de stoute schoenen aangetrokken en zijn gestart met het instuderen van een nieuw toneelstuk. Oudgedienden en vers bloed gaan op veler verzoek toch weer de planken op. In hectische tijden en recessie is het soms nodig om ontspanning te zoeken. Mede daardoor is er misschien wel gekozen voor een toneelstuk dat goed is te plaatsen in de huidige tijd en heeft soms zeer herkenbare onderdelen. Het is een komisch blijs... Lees meer >>

Datum: 20-11-2014 08:02 Bron: Vechtdalcentraal