Landstede Kinderopvang

Ichthus in Lemele

 

BSO Ichthus in Lemele biedt kinderen van de basisschool alle mogelijkheden voor een leuke tijd na school. Doordat we zijn gevestigd in basisschool Ichthus is de omgeving veilig en vertrouwd.

 

Een middag bij de bso

 

Aan het einde van de schooldag komen de oudste kinderen naar de bso, de jongste kinderen halen we uit de klas. De kinderen krijgen eerst de gelegenheid om 'bij te komen' van een drukke dag op school. Een gesprekje, lekker buitenspelen of een spel helpt bij het creëren van een prettige overgang van school naar vrije tijd.

 

Genoeg te beleven!

 

Elke dag hebben we een leuk activiteitenaanbod waar de kinderen uit kunnen kiezen. Onze pedagogisch medewerkers luisteren naar wat de kinderen willen en spelen daar op in. Natuur en bewegen vinden we erg belangrijk, daarom gaan we zoveel mogelijk met de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur en zijn we actief in de buitenlucht. Als de bso’s in Ommen een leuke activiteit hebben, sluiten we daar vaak op aan. 

 

Gewoon Gezond Ommen

 

Bso Ichthus doet mee aan het programma Gewoon Gezond Ommen van de gemeente Ommen. Dat betekent dat er veel aandacht is voor gezonde voeding. Zo wordt er meer groente en fruit gegeten, en de voorkeur uitgaat naar water in plaats van alleen maar zoete dranken. Zo leren de kinderen van jongs af aan alles op het gebied van gezonde voeding.

 

Landstede Kinderopvang

 

Bij Landstede Kinderopvang staat de pedagogiek van Reggio Emilia centraal: veel ontdekken en veel uitdaging, waarbij de insteek van het kind het uitgangspunt is. We werken met vier jaarthema’s: voeding en gezondheid, duurzaamheid en techniek, bewegen en natuurbeleving. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk de verbinding met de omgeving. De pedagogisch medewerksters zijn allemaal in het bezit van een BHV- en/of kinder-EHBO-diploma.

 

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 - 18.00 uur

 

Korteveldsweg 4

8148 RE Lemele

088-850 88 15 

kinderopvang@landstede.nl

Facebook